fbpx

Panasonic Corporation je objavio da u prvom europskom istraživanju globalna organizacija Texcell , certificirala inhibicijski učinak (učinak sprječavanja) na novi koronavirus (SARS-CoV-2) prilikom rada klima uređajem s nanoe ™ X. Texcell je verificirao 91,4 % inhibicijskog učinka na novi koronavirus u prostoru od 6,7 m3 tijekom 8 sati.
Nanoe ™ X je tehnologija koja skuplja nevidljivu vlagu u zraku i na nju primjenjuje visoki napon za proizvodnju “hidroksilnih radikala sadržanih u vodi”. Hidroksilni radikali inhibiraju rast zagađivača poput određenih bakterija i virusa. Karakterizira ih snažno oksidativno i visoko reaktivno djelovanje, stoga imaju kratki životni vijek. Sadrže se u sitnim česticama vode, nanoe ™ X ima dug životni vijek i može se širiti na velike udaljenosti. Inhibirajuće djeluje na tvari u zraku i na slijepljene tvari.
U rujnu 2020., u suradnji s tvrtkom Texcell * 1, Panasonic je provjerio inhibicijski učinak nanoe ™ X tehnologije s prednostima hidroksilnih radikala na novi koronavirus u malom ispitnom prostoru od 45 L pomoću nanoe ™ X generatora. Za daljnje istraživanje, Panasonic je izazvao testiranje pomoću klima uređaja s nanoe ™ X u većem testnom prostoru. Čak i u ovim teškim okolnostima, Texcell je sada potvrdio da nanoe ™ X ima 91,4% inhibicijskog učinka na novi koronavirus u stvarnom prostoru od 6,7 m3 tijekom 8 sati korištenjem klima uređaja s nanoe ™ X. Ovo je ispitivanje provedeno u zatvorenom laboratorijskom okruženju i nije namijenjeno procjeni njegove učinkovitosti u nekontroliranim životnim prostorima.
Panasonic provodi istraživanje tehnologije nanoe ™ tijekom posljednjih 20 godina i to od 1997. godine kada je počeo provjeravati njezinu učinkovitost u raznim područjima, uključujući i inhibiciju patogenih mikroorganizama (bakterija, gljivica i virusa) i alergena, razgrađujući PM 2,5 komponente koje imaju štetne učinke na ljudsko tijelo * 2.
Panasonic će nastaviti provoditi potencijal tehnologije nanoe ™ X u rješavanju mogućih rizika povezanih sa zagađenjem zraka, poput novih patogenih mikroorganizama, kako bi stvorio zdravo okruženje za ljude širom svijeta.

Za referencu:

Testiranje inhibicijskog učinka klima uređaja s nanoe ™ X na novi koronavirus (SARS-CoV-2) u prostoru od 6,7 m3.

Pregled
Usporedna provjera provedena je u prostoru od 6,7 m3 koji sadrži novi koronavirus. (SARS-CoV-2)

・ Rezultati
Preko 91% aktivnosti novog koronavirusa (SARS-CoV-2) inhibirano je u roku od 8 sati.

Napomena:

Ova je provjera osmišljena kako bi generirala osnovne istraživačke podatke o učincima nanoe ™ X na novi koronavirus u laboratorijskim uvjetima koji se razlikuju od onih koji se nalaze u životnim prostorima.

・ Metodologija i podaci
Organizacija: Texcell (Francuska)
Predmet: Novi koronavirus (SARS-CoV-2)
Uređaj: Klima uređaj s nanoe ™ X (model Etherea CS-Z25VKEW)

Metoda:

Etherea klima uređaj s nanoe ™ X ugrađen je u prostor od 6,7 m3.
Gaza zasićena otopinom virusa SARS-CoV-2 bila je izložena klima uređaju s nanoe ™ X s udaljenosti od 0,7 m u sobi od 6,7 m3 tijekom 24 sata.
Izmjeren je zarazni titar virusa i korišten za izračunavanje brzine inhibicije.

Bilješke:
* 1: Texcell je globalna ugovorna istraživačka organizacija koja se specijalizirala za testiranje virusa, uklanjanje virusa, imuno profiliranje i bankarstvo R&D ili GMP stanica, za vaše R&D, GClP, GLP i GMP projekte.

S više od 30 godina iskustva i korijena u Pasteurovom institutu u Parizu, Texcell ima dugo priznatu stručnost u virusnom testiranju s širokim rasponom protokola za otkrivanje slučajnih agenasa.

Texcell prvi je izdvojeni pariški Pasteur institut stvoren 1997.

* 2: Glavna izdanja o slučajevima provjere
– 12. svibnja 2009. : Ovjereni su pozitivni učinci nabijenih čestica vode na viruse, bakterije i poljoprivredne kemikalije.
– 20. listopada 2009.: Provjeren je novi učinak inhibicije virusa gripe nabijenih čestica vode.
– 20. veljače 2012. : Provjeren je učinak suzbijanja nabijenih čestica vode na alergene, bakterije, gljivice i viruse povezane s kućnim ljubimcima.
– 16. siječnja 2014. : Elektrostatičke atomizirane čestice vode nano veličine učinkovito razgrađuju komponente PM2,5 i inhibiraju rast gljivica vezanih uz Žuti pijesak.

O Panasonicu

Panasonic Corporation svjetski je lider u razvoju različitih elektroničkih tehnologija i rješenja za kupce u potrošačkoj elektronici, stambenom, automobilskom i B2B poslovanju. Tvrtka, koja je 2018. proslavila stotu godišnjicu, proširila se globalno i sada ima 528 podružnica i 72 pridružene tvrtke širom svijeta, bilježeći konsolidiranu neto prodaju od 7,49 trilijuna jena za godinu koja je završila 31. ožujka 2020. Predana traganju za novom vrijednošću kroz inovacije u cijelom svijetu. divizijske linije, tvrtka koristi svoje tehnologije kako bi stvorila bolji život i bolji svijet za svoje kupce.

+385 1 655 0870

Kontakt telefon

Radoslava Cimermana 62b, Kajzerica

10020 ZAGREB
Hrvatska

Kontaktirajte nas

Učinite svoj prostor prozračnim.

Tkalec-ing d.o.o.
Vaš partner za klime i ventilaciju!

Pratite nas na našoj Facebook stranici!